Кавалджията на планетата Теодосий Спасов стана първият солов изпълнител, свирил на всички

...
Кавалджията на планетата Теодосий Спасов стана първият солов изпълнител, свирил на всички
Коментари Харесай

Теодосий Спасов изнесе концерт на Антарктида

" Кавалджията на планетата "  Теодосий Спасов стана първият солов реализатор, свирил на всички континенти. По покана на проф. Христо Пимпирев, началник на 28-та Българска антарктическа експедиция, той бе включен в състава й заедно с китариста Християн Цвятков - Хари.

Вдъхновени от природата на Ледения континент, те композираха 10 нови произведения с имена като „ Танц с пингвини ”, „ Куцото куче ”, " Вълчият залив ”, " Да те очаквам постоянно мога аз ”, „ Тигрите на Дрейк ”, „ Жажда за независимост ” и „ Живеещият в камъните – Living in Stones (Livingston) ”.

Насред колонии от пингвини и тюлени двамата музиканти извършиха част от композициите, а животните освен не се уплашиха, само че даже харесаха музиката и слушаха с огромно внимание, описват от експедицията. На обновената Испанска база „ Хуан Карлос I ” беше изнесен първият по рода си концерт в Антарктида пред аудитория от испански и български полярници. Бяха изпълнени три от новите композиции, както и импровизации на испанско фламенко и българско хоро.

Докато Теодосий и Хари свирят, тюлен излиза от водата да послуша, а след това стартира и да " тактува " и даже " танцува " на музиката. Не се минава и без съспенс - огромен пай се откъсва от ледника Перуника и пада в залива, което провокира вълна от вода и ледени части, които потеглят към брега и към нашите антарктици. Дори тюленът " хуква " дружно с тях, с цел да се избави, споделят очевидци пред " Дарик радио ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР